TPMS räddar liv – och sparar utsläpp på 14,5 miljoner ton koldioxid

By , in PR PR Sci/Tech on .

LINKÖPING, Sverige, December 21, 2017

Installation av TPMS I bilar är effektivt, visar en ny europeisk studie, gjord av OICA. 

TPMS will save 14,5 million tons of CO2 annually - and many lives. (PRNewsfoto/NIRA Dynamics AB)
TPMS will save 14,5 million tons of CO2 annually – and many lives. (PRNewsfoto/NIRA Dynamics AB)
TPMS will save 14,5 million tons of CO2 annually - and many lives. (PRNewsfoto/NIRA Dynamics AB)

Sedan 2014 så måste nyproducerade bilar i EU utrustas med system för däcktrycksmätning (TPMS). Det finns två typer av system, hårdvarubaserade (dTPMS) och mjukvarubaserade (iTPMS). Syftet med studien var att undersöka om de olika systemen uppfyller syftet, att leda till korrekt pumpade däck som i sin tur leder till minskade CO2-utsläpp och ökad trafiksäkerhet.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121012/567527 )

     (Photo: http://mma.prnewswire.com/media/621816/NIRA_Dynamics_OICA.jpg )

I samarbete med OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) har NIRA Dynamics tillsammans med Dunlop Tech, TÜV Nord och TÜV Süd kontrollerat över 1500 bilar i Sverige, Tyskland och Spanien. Kontroll har gjorts av däcktryck, däckdimensioner och däcktemperatur, lastförhållanden och TPMS-teknologi. Urvalet av bilar har varit slumpmässigt och har genomförts på bensinstationer och utanför shoppingcenter.

“Det här är första gången en studie av det här slaget täcker in fordon med dTPMS, iTPMS och avsaknad av TPMS. Det finns idag en stark lobbyingorganisation som hävdar att iTPMS inte presterar lika bra som dTPMS, utan fakta som styrker varför. Det är väldigt troligt att det beror på att det finns stora ekonomiska intressen och vinster som görs på de hårdvarubaserade systemen. Tillsammans med OICA så ville vi ta fram fakta kring hur det egentligen ligger till och få slut på den här diskussionen en gång för alla. Därför startades med hjälp av fristående externa testorganisationer, insamling av data från fordon ute på marknaden.” säger Jörg Sturmhoebel, NIRA Dynamics.

Studien visar att fordon som utrustats med TPMS (oberoende av teknologi) har 3% högre däcktryck i genomsnitt, än fordon som saknar TPMS. Med rätt tryck i däcket så leder det här till en reduktion av bränsleförbrukningen med ungefär 0,3%. Det kanske inte låter som mycket, men räknat på alla passagerarfordon i Europa så skulle det kunna leda till en minskning av koldioxidutsläppen med 14,5 miljoner ton varje år.

När det gäller säkerhet så leder TPMS till att däck som har ett kritiskt lågt däcktryck minskar med mer än 50%. I studien fanns en del däck med väldigt lågt tryck. I dessa fall saknades TPMS helt, eller så hade föraren valt att ignorera varningen. Även om en del förare inte vet om hur viktigt det är med underhåll av däcken, så kommer TPMS rädda mer än 60 liv och förhindra mer än 3000 olyckor årligen i EU.

Mer information och bakgrund finns tillgängligt på https://itpmsadvantage.com/.

OM NIRA: NIRA Dynamics grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Sverige. Med specialistkompetens inom bland annat sensorfusion utvecklar NIRA kostnadseffektiva säkerhets- och navigationslösningar som skapar mervärden för den globala fordonsindustrin. Kunderna inkluderar några av världens ledande biltillverkare, såsom Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Volvo, Fiat och Renault. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Johan Hägg, Marknads- och försäljningschef
Telefon: 0700-454056
E-post: [email protected] 

SOURCE NIRA Dynamics AB

The following two tabs change content below.
Maria Burns

Maria Burns

Maria is a Viral News Editor who graduated from the University Of California. She likes social media trends, being semi-healthy, Buffalo Wild Wings and vodka with lime. When she isn’t writing, Maria loves to travel. She last went to Thailand to play with elephants and is planning a trip to Bali.
%d bloggers like this: